POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV 

Datum zadnje spremembe: 7. april 2021

VELJAVNOST IN ZAKONODAJA

Produktiva d.o.o. (v nadaljevanju: podjetje) š─Źiti vašo zasebnost in vaše osebne podatke pred nepooblaš─Źenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem, in jih obravnava kot zaupne. Z njimi ravna pošteno in zakonito, v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov). 

UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV IN KONTAKTNI PODATKI

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja dru┼żba Produktiva d.o.o., Vegova ulica 6, 1233 Dob, MŠ: 692885000 (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Produktiva d.o.o., Vegova ulica 6, Mati─Źna številka: 692885000, Telefon: 041 349 496, e-pošta: [email protected]

POOBLAŠ─îENA OSEBA ZA VARSTVO PODATKOV

Meta Kozjek Grošelj, lastnica in direktorica, Telefon: 041 349 496,  e-pošta: [email protected]

KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO

 • Osnovni kontaktni podatki (ime, priimek, telefonska številka, e-naslov, naziv podjetja, naslov podjetja);
 • Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen ─Źas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporo─Źila (ali je bilo sporo─Źilo odprto, na katere povezave ste kliknili);
 • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, ─Źas dostave, na─Źin pla─Źila, datum pla─Źila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem ra─Źunu ipd.).

PRAVNE PODLAGE ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja ra─Źunov za kupljeno blago);
 • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas ┼żeleli ponudbo;
 • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri ─Źemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekli─Źete (npr. za prilagojeno obveš─Źanje o naši ponudbi, ki temelji na oblikovanju profilov);
 • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (npr. ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokon─Źanja nakupa).

NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali ve─Ź navedenih namenov:

 • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
 • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
 • tr┼żno komuniciranje (pošiljanje e-pošte, navadne pošte in SMS sporo─Źil);
 • tr┼żno komuniciranje na podlagi prilagojenih oz. individualiziranih ponudb in sporo─Źil, na podlagi oblikovanja uporabniških profilov oziroma razvrš─Źanja v skupine, od katerih lahko vsaka prejema tr┼żno komunikacijo z druga─Źno vsebino. Pri oblikovanju profilov spremljamo tudi posameznikovo aktivnost (kot npr. ─Źas, ki ga posameznik pre┼żivi na dolo─Źeni vsebini, katere vsebine ga zanimajo in odpiranje e-poštnih sporo─Źil) ter frekvenco in vrednost preteklih nakupov;
 • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
 • za statisti─Źne analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani;

─îAS HRAMBE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV IN KAJ SE Z NJIMI ZGODI PO TEM

Osnovne osebne podatke hranimo ves ─Źas, dokler: imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh, ste naro─Źniki na naše spletne novice, vas vodimo v evidenci obstoje─Źih kupcev našega blaga in storitev.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih ra─Źunih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Po poteku roka hrambe osebne podatke u─Źinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak na─Źin, da jih nikakor ni ve─Ź mogo─Źe povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

PROSTOVOLJNOST POSREDOVANJA PODATKOV IN POSLEDICE NEPOSREDOVANJA

V bazi podatkov so zbrani izklju─Źno spletni naslovi tistih, ki so izrecno pisno ali ustno privolili oz. se prostovoljno prijavili na seznam preko spletnega obrazca ali na pogodbeni podlagi. 

Podjetje uporablja osebne podatke za pošiljanje brezpla─Źnih vsebin in ponujanje pla─Źljivih storitev in izobra┼żevanj prek naslednjih kanalov: klasi─Źna elektronska pošta, elektronska pošta preko dru┼żbenih omre┼żij, pošta, telefon. 

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dol┼żni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne more prejeti dolo─Źenih storitev oziroma z nami skleniti pogodbe. Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzro─Źi navedene posledice, bomo navedli vsaki─Ź, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

OSEBNI PODATKI, KI NISO PREDMET VARSTVA ZASEBNOSTI

Podatki, ki jih sami prostovoljno razkrijete za objavo na spletnem mestu – na primer v svojih komentarjih k prispevkom ali v svojem mnenju – niso predmet varstva zasebnosti. Podjetje ne zbira podatkov od oseb, mlajših od 18 let, ─Źe mu je znano, da so mladoletne, in sicer dokler posredovanja podatkov ne odobri njihov zakoniti zastopnik. Ta lahko kadarkoli zahteva vpogled v podatke, ki jih je mladoletnik posredoval podjetju, in zahteva, da se odstranijo iz baze podjetja.

Spletno mesto metagroselj.com (in vse z njim povezane samostojne strani) pomaga prilagoditi spletno izkušnjo z uporabo piškotkov. Piškotek je besedilna datoteka, ki jo na trdi disk postavi stre┼żnik spletnega mesta. S piškotki ni mogo─Źe zaganjati programov ali dostavljati virusov v ra─Źunalnik. Piškotki so enoli─Źno dodeljeni posamezniku, bere pa jih lahko le spletni stre┼żnik v domeni, ki je izdala piškotek za tega posameznika. Njihova uporaba je na spletnem mestu namenjena zlasti izboljšavi vsebin in ponudbe na podlagi analize obiska in priljubljenosti posameznih strani. ─îe ┼żelite, lahko piškotke na svojem ra─Źunalniku kadar koli onemogo─Źite. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. ─îe piškotke izklju─Źite, bodo nekatere mo┼żnosti spletnega mesta onemogo─Źene.

KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogo─Źamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven dru┼żbe Produktiva d.o.o.) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo dolo─Źena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dol┼żni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

 • ponudniki platforme za spletno stran in spletne u─Źilnice kajabi.com;
 • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporo─Źil mailchimp.com;
 • ponudniki ra─Źunovodskih storitev Špica d.o.o.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru EU zakonodaje. 

KAKO LAHKO PREKLI─îETE PRIVOLITEV ZA OBDELAVO IN KAKŠNE SO POSLEDICE PREKLICA

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

 • da od nas kadarkoli zahtevate:
  • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
  • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih dr┼żavah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, ─Źe to ni mogo─Źe, merila, ki se uporabijo za dolo─Źitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odlo─Źitev, vklju─Źno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
  • eno (brezpla─Źno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo dolo─Źite sami (─Źe je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate druga─Źe, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zara─Źunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
  • popravek neto─Źnih osebnih podatkov;
  • omejitev obdelave, kadar:
   • oporekate to─Źnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogo─Źa preveriti to─Źnost osebnih podatkov;
   • je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
   • osebnih podatkov ne potrebujemo ve─Ź za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), ─Źe so izpolnjene predpostavke iz ─Źlena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekli─Źete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
  • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
  • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega tr┼żenja, vklju─Źno z oblikovanjem profilov;
  • da za vas ne velja odlo─Źitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vklju─Źno z oblikovanjem profilov ─Źe so izpolnjene predpostavke iz ─Źlena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
 • pravico, da zoper nas vlo┼żite prito┼żbo pri Informacijskem pooblaš─Źencu, ─Źe menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Svoje zahteve, ki se ti─Źejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da doka┼żemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

VARSTVO ZASEBNOSTI IN RAZKRITJE PODATKOV

Podjetje vaše osebne podatke brez opozorila razkrije le, ─Źe to zahteva zakonodaja ali v dobronamernem prepri─Źanju, da je to potrebno za: (a) delovanje v skladu z zakonodajo ali pravnimi postopki; (b) š─Źitenje in varovanje pravic ali lastnine spletnega mesta in podjetja, ter za (c) delovanje v nujnih okoliš─Źinah za varovanje osebne varnosti uporabnikov spletnega mesta ali javnosti. Podjetje ne prodaja in ne daje v najem ali zakup seznamov svojih potencialnih strank oziroma strank drugim podjetjem, razen s tistimi, ki so na pogodbeni ravni vklju─Źeni v poslovni proces, denimo v pla─Źilo, v pošiljanje e-pošte ali navadne pošte, v pomo─Ź pri administraciji, v skrb za stranke, v urejanje dostave, v prodajo in tr┼żenje, ipd. Vsem tem drugim osebam oziroma podjetjem je prepovedano uporabljati te osebne podatke v kateri koli drug namen, ki ni zagotavljanje storitev podjetju. Vaše osebne podatke so zavezani uporabljati enako skrbno kot podjetje. 

VELJAVNOST IZJAVE O VARSTVU ZASEBNOSTI

Izjava o varstvu zasebnosti za─Źne veljati 24. maja 2018. Podjetje lahko ob─Źasno posodobi to izjavo o varstvu zasebnosti, zato vas poziva, da jo redno pregledujete in ste tako vselej na teko─Źem, kako so zaš─Źiteni vaši podatki. Datum zadnje posodobitve je naveden tik pod naslovom »Izjava o varstvu zasebnosti«. 

VPRAŠANJA IN REŠEVANJE SPOROV 

─îe imate kakršnokoli vprašanje glede varstva zasebnosti in varovanja zaupnosti vaših podatkov, pišite na elektronski naslov [email protected]. Odgovor boste prejeli v najkrajšem mo┼żnem ─Źasu. 

Izjava o varstvu zasebnosti je podvr┼żena zakonodaji Republike Slovenije. Morebitne spore rešuje stvarno in krajevno pristojno sodiš─Źe Republike Slovenije. ─îe je katerikoli del te izjave o varstvu zasebnosti dolo─Źen kot neveljaven ali neizvršljiv v skladu z veljavno zakonodajo, se šteje, do to neveljavno ali neizvršljivo dolo─Źbo zamenja veljavna, izvršljiva dolo─Źba, ki najbolje ustreza namenu prvotne dolo─Źbe, preostanek izjave o varstvu zasebnosti pa ostane v veljavi.